top of page
Audi TT

Waarde Economisch Verkeer (WEV) taxatie

Krijgt u als ondernemer de optie om uw zakelijke auto naar privé te brengen? Of door te verkopen naar uw andere B.V.? Of heeft u een privéauto die u toch zakelijk wilt gebruiken? Bij deze "overname" stelt de belastingdienst enkele voorwaarden. Een WEV taxatierapport helpt u discussies voorkomen en betaal je nooit teveel bij overname. Van Schoonhoven Taxaties is een erkend taxateur en die een WEV taxatie kan verzorgen.

 

Citaat www.belastingdienst.nl

Waarde van de auto

De waarde van de auto vormt de grondslag voor de verrekening van het privégebruik. De waarde van de auto is de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief btw en bpm, en inclusief de accessoires die door of namens de fabrikant of de importeur zijn aangebracht vóór het toekennen van het kenteken aan de auto.

Auto's ouder dan 15 jaar

Als een auto ouder is dan 15 jaar, geldt vanaf dat moment de waarde in het economische verkeer. Dat is de prijs die u normaal zou krijgen als u de auto verkoopt. Bij deze oude auto’s is de catalogusprijs dus niet van belang. Als een auto bijvoorbeeld 15 jaar oud wordt op 1 mei, gaat u de eerste 4 maanden uit van de catalogusprijs inclusief btw en bpm en de overige maanden van de waarde in het economische verkeer.

 

In een WEV taxatierapport wordt objectief de waarde van uw voertuig vastgesteld. Onder andere op basis van (de meest gunstige) koerslijst waarde. En indien aanwezig, (overmatige) gebruikssporen. Niet op basis van verkoopwaardes waarin bijvoorbeeld rijklaarmaak kosten en garantie in de prijs zijn verwerkt.

Neemt u contact op? 

bottom of page