Stappenplan
Uw gekoesterde voertuig is aan de beurt voor een oldtimer taxatie? Wat heeft die taxateur nodig? Wat komt hij bekijken? Voor u is het geen alledaagse bezigheid. Onderstaand stappenplan zorgt voor een stukje duidelijkheid.
-
Afspraak: om welk type auto gaat het? Wat wordt de locatie waarop de taxatie wordt uitgevoerd? Wat is het kenteken en wellicht extra info die nodig is voor mijn voorbereiding.
-
Gesprek: Het leukste gedeelte van de taxatie start met de bijzonderheden en historische verhalen over de oldtimer in kwestie. Als autoliefhebbers onderling is dat toch smullen?
-
Formele zaken: wat is er nodig? ​
- Kentekenbewijs
- Facturen recente investeringen, restauratie, revisie, preventief en/of uitgebreid onderhoud.
- Boekjes en/of geboortecertificaat van het voertuig
-
Inspectie en fotosessie: Eerst maak ik een nette fotorapportage van het voertuig volgens een vast protocol. De staat van het voertuig moet immers worden vastgelegd. Daarna inspecteer ik alleen visueel.
-
Hoe wordt het voertuig aangeboden:
- een schone oldtimer​
- mogelijkheid om met een ruime boog rondom het voertuig te kunnen lopen.
- interieur en kofferruimte leeg
- bediening van het voertuig laat ik graag aan u over, tenzij u mij daar toestemming voor geeft.
De motor hoor ik graag draaien, ik rijd niet met het voertuig
-
Taxatierapport: na de inspectie wordt het rapport (op een later moment) opgesteld en de reële waarde onderbouwd vastgesteld. U ontvangt het rapport in PDF formaat per e-mail. Geldigheidsduur van het rapport is afhankelijk van uw polis. Veelal 24 of 36 maanden.
​​​
De waardering van het voertuig geschiedt volgens de richtlijnen van de RETM vastgestelde norm. De rapportage voldoet aan de eisen van de FEHAC. (Dit laatste wordt vrijwel altijd door uw verzekeraar geëist).
Elke taxatie geschiedt onder het BW art 7-960.
van Schoonhoven taxaties is ingeschreven bij het Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen en als taxateur notarieel beëdigd.