top of page
Porsche 911 996
Diensten

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Waarom taxeren van uw geliefde Oldtimer of youngtimer?

Zodra u een WA-casco verzekering wilt afsluiten voor uw klassieke auto of semi oldtimer, zal de reële waarde van het voertuig moeten worden vastgesteld door een beëdigde taxateur. Om te voorkomen dat bij totaalverlies of (deel)schade er een misverstand zal ontstaan over de waarde van het voertuig.

Van Schoonhoven Taxatie is aangesloten bij het RETM en wij stellen een FEHAC goedgekeurd taxatierapport op dat wordt geaccepteerd door alle verzekeraars.

Elke taxatie geschied onder het BW art 7-960. Dit wetsartikel houdt in dat indien u vooraf een deskundig taxatierapport laat opstellen van uw voertuig, u er zeker van kunt zijn dat de getaxeerde waarde bij eventueel (totaal-)verlies wordt uitgekeerd.

Afhankelijk van uw polisvoorwaarden is een taxatierapport in de meeste gevallen 24 of 36 maanden geldig.

Er zijn nog een paar andere redenen om taxatierapport op te laten stellen:

 

Restauratie

Wist u dat u gedurende een restauratie project ook uw voertuig kan laten taxeren? Vaak wordt er gedacht dat een voertuig pas kan worden getaxeerd zodra de restauratie is afgerond. Echter, gedurende het restauratieproject wordt een voertuig stap voor stap meer waard. Vaak over een langere periode waarin alle mogelijke scenario's kunnen gebeuren. Tussentijds kunnen wij een rapport opstellen zodat het voertuig toch volgens reële waarde verzekerd is. Zodra het voertuig gereed is kan het taxatierapport worden aangepast naar de volledig gerestaureerde staat van het voertuig. Uiteraard wordt er dan een aangepast taxatietarief afgesproken.

Vooraf

Ben u voornemens om uw voertuig te restaureren? Het is mogelijk om vooraf een vakkundig oordeel te vragen over de waarde van het voertuig, en of het loont om de restauratiewerkzaamheden te starten.n

Waardestijging

Merkt u, of ziet u, dat de waarde van uw voortuig door de marktwerking aanmerkelijk is gestegen? Ook dan kan er op een eerder moment een (her)taxatie plaatsvinden.

WEV

Rijd u in een zakelijke auto in de youngtimer regeling? En heeft u een WEV-rapport nodig? (Waarde Economisch Verkeer) Wij kunnen u ook helpen aan een WEV-rapport.

Stappenplan

Uw gekoesterde voertuig is aan de beurt voor een oldtimer taxatie? Wat heeft die taxateur nodig? Wat komt hij bekijken? 

Voor u is het geen alledaagse bezigheid. Onderstaand stappenplan zorgt voor een stukje duidelijkheid.

  • Afspraak: bij het maken van de afspraak verneem ik graag het type auto en het kenteken nummer. Eventueel wat extra info die van belang is voor mijn voorbereiding. Ook wordt de locatie afgesproken.

  • Gesprek: Het leukste gedeelte van de taxatie start met de bijzonderheden en historische verhalen over de oldtimer in kwestie. Als autoliefhebbers onderling is dat toch smullen?   

  • Formele zaken: In het taxatierapport worden aantal zaken opgenomen en besproken. Onderstaande papieren zou ik graag willen zien. ​

     - Kentekenbewijs 

     - Facturen recente investeringen, restauratie,

       revisie, preventief en/of uitgebreid onderhoud.

     - Boekjes en/of geboortecertificaat van het

      voertuig

  • Inspectie en fotosessie: Natuurlijk wil ik graag de oldtimer zien. Eerst maak ik een nette fotorapportage van het voertuig volgens een vast protocol. De staat van de oldtimer moet immers worden vastgelegd. Daarna inspecteer ik de oldtimer alleen visueel. Het is prettig als volgende punten kunnen worden gerealiseerd

      - Een zo goed als schone oldtimer​

      - Mogelijkheid om met een ruime boog rondom

       de oldtimer te kunnen lopen.

      - Interieur en kofferruimte leeg van grote spullen.

        De conditie van het complete interieur kan dan          goed worden geïnspecteerd.

      - Bediening van het voertuig laat ik graag aan u

        over, tenzij u mij daar toestemming voor geeft.

        De motor hoor ik graag draaien, tegelijkertijd

        zal ik niet met het voertuig proefrijden. 

  • Taxatierapport: na de inspectie wordt het rapport (op een later moment) opgesteld en de reële waarde onderbouwd vastgesteld. U ontvangt het rapport digitaal in PDF formaat per e-mail. Geldigheidsduur van het rapport is afhankelijk van uw polis. Veelal 24 of 36 maanden.

​​

 

De waardering van het voertuig geschied volgens de richtlijnen van de RETM vastgestelde norm. En de rapportage voldoet aan de eisen van de FEHAC. (Dit laatste wordt vrijwel altijd door uw verzekeraar geëist).

 

Elke taxatie geschied onder het BW art 7-960.
Chris van Schoonhoven is ingeschreven bij het Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen. En is als taxateur notarieel beëdigd.
 

bottom of page