top of page
DSC02014.jpg

BPM Taxatie

BPM – Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen

 

Wanneer u zelf een auto vanuit het buitenland importeert, en registreert in Nederland, zal er BPM moeten worden betaald over de waarde van het voertuig. Wij kunnen voor u berekenen wat de meest gunstige methode is waarover de belastingdienst de BPM zal heffen. Daarvoor zijn 3 methodes.

1. Afschrijvingstabel

Op basis van het bouwjaar en de Co2 uitstoot wordt de bruto BPM bepaald. Aan de hand van het forfaitaire afschrijvingstabel word dan het uiteindelijke BPM bedrag berekend. De staat van het voertuig wordt niet opgenomen in de berekening. In veel gevallen is de berekening niet de meest gunstige.

2. Koerslijst

Ook kan de hoogte van het BPM-bedrag worden bepaald aan de hand van de koerslijstwaarde van het betreffende voertuig. Koerslijstwaarde wordt afgegeven door onder andere Autotelex en Xray. De koerslijstwaarde kan gunstig uitvallen omdat er rekening wordt gehouden met leeftijd, gereden kilometers, fabrieksopties en ook de marktwaarde van het voertuig. De koerslijstaangifte kunnen wij voor u berekenen en verzorgen.

2024-03-05_16-46-28.png

3. Tegenbewijs taxatierapport

Het BPM bedrag kan ook worden bepaald aan de hand van de staat van het voertuig beoordeeld door een van onze BPM taxateurs. Daarvoor dienen wij de auto te inspecteren en te fotograferen. Hierbij leggen wij de gebruikssporen vast van het voertuig waarna wij een schadecalculatie kunnen opstellen. Ook zal wederom de koerslijstwaarde worden gebruikt om tezamen met de schadecalculatie een onderbouwde waarde van het voertuig vast te stellen. Deze waarde wordt uitgebreid vastgelegd in het taxatierapport. De complete BPM aangifte met taxatierapport vullen wij compleet voor u in, volgens de voorwaarden die word gesteld door de belastingdienst.

Bent u voornemens om een auto in het buitenland aan te schaffen neem contact met ons op voor een voorcalculatie. Ook als u de auto al reeds heeft geimporteerd maar nog niet heeft geregistreerd.

bottom of page